Бразилският бивш президент Жаир Болсонару във вторник отхвърли обвиненията за фалшифициране

...
Бразилският бивш президент Жаир Болсонару във вторник отхвърли обвиненията за фалшифициране
Коментари Харесай

Болсонару е разследван за фалшива COVID ваксинация

Бразилският някогашен президент Жаир Болсонару във вторник отхвърли обвиняванията за подправяне на имунизация си срещу COVID-19. Това демонстрира документ, прегледан от " Ройтерс ".

Местните власти разследват някогашния крайнодесен водач и някои от неговите съдружници.

По време на тричасовите показания пред федералната полиция на Бразилия, Болсонару съобщи, че не е знаел за погрешна информация, включена в картата му за имунизация.

Тя е била попълнена в края на декември, преди той да отлети за Съединените щати, където множеството задгранични гости по това време трябваше да бъдат имунизирани.

По-рано този месец бразилската полиция нахлу в дома на някогашния водач, арестува негови доверени помощници и иззе мобилния му телефон като част от следствие.

Болсонару, прочут като гневен ковид песимист, е бил регистриран като имунизиран в здравните досиета, оповестени през февруари.

Припомняме, че Болсонару е разследван по няколко дела - за конфликтите след президентските избори, които той загуби, както и за дейностите си по време на пандемията.

Също по този начин би трябвало да дава отговор за обезлесяването на Амазонка и дарове, получени като президент, които непозволено е задържал за себе си. 
ТЕМА преди 3 часа 633 преди 5 дни 1657 преди 12 дни 941
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР